Samhällsvetenskaps­programmet (SA)

Samhällsvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av hur människan och samhället utvecklas och fungerar, både lokalt och globalt. Här tar vi upp frågor som rör demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö.

Hos oss får du en utbildning där alla ämnen kompletterar varandra och samverkar. Vi jobbar ofta över ämnesgränserna, exempelvis med något aktuellt tema, för att ge dig bredd och nya sätt att tänka.

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig möjlighet att fördjupa dig inom dina intresseområden genom våra programfördjupningskurser och de individuella valen.

Inriktning - Beteendeventenskap
Är du intresserad av människans beteende? Här får du läsa om hur människan fungerar som individ samt i ett socialt sammanhang. Med kurser som psykologi, sociologi, kommunikation och ledarskap och organisation lär du dig först människan och varför männsikor beter sig på olika sätt i olika situationer.

Efter avslutat program
Hos oss får du en bred utbildning inom framför allt samhällsvetenskapliga och humanistiska ämnen. Utbildningen, som är högskoleförberedande, ger dig goda förutsättningar för såväl fortsatta studier som arbete direkt efter studenten. Exempel på yrken som du kan studera till efter samhällsprogrammet är socionom, designer, journalist, psykolog, polis, statsvetare, lärare, förskolelärare, advokat, IT-chef, brandman och fotograf för att nämna några.

Kerstin Bergek

kerstin.bergek@ljusdal.se