Industritekniska programmet (IN)

Vår utbildning passar dig som vill ha en kvalificerad yrkesutbildning och är redo att ta steget direkt ut i arbetslivet.

Vi är ett TeknikCollege - en kvalitetsstämpel på ut- bildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar.

Genom ett nära samarbete med regionens företag utformas innehållet i utbildningen så att det passar industrins framtida behov och gör det lättare att få jobb efter skolan.

Industrikunskaperna är internationella och under År 2 och 3 är det här en lärlingsutbildning, det innebär att halva tiden görs som APL (Arbetsplats- förlagt lärande) på olika företag.

Vi tänker miljömed- vetet och strävar efter jämställdhet. Vårt upplägg på Slottegymnasiet ger eleverna ”Heta arbeten”, truckut- bildning och traverskort, på företagens begäran.

Vi erbjuder två inriktningar:

Inriktning - Produkt och maskinteknik
Möjlighet att ta Grönt kort CNC.

Inriktning - Svetsteknik
Metoder: MMA, TIG, MIG/ MAG mm.

Inom båda inriktningarna får du arbeta med marknadsföring, design, problemlösning och olika projekt.

Programmet erbjuder vi även högskoleförberedande kurser och ett högskolespår för vidare studier. Möjligheter finns till sommarjobb under utbildningstiden.

Efter avslutat program
Utbildningen passar även för dig som vill jobba in- ternationellt och få värdefull arbetslivserfarenhet. Du som efter utbildningen vill läsa vidare kan utbilda dig till bland annat ingenjör, verktygsmakare, konstruktör mm.

Det finns stora chanser till anställning efter avslutad utbildning

Sussi Hall Fredholm

susanne.hall.fredholm@ljusdal.se