Barn & Fritidsprogrammet (BF)

Vill du jobba med människor? Är du intresserad av att röra på dig och vill utveckla ditt ledarskap? Hos oss får du arbeta med din egen och andras utveckling. Hos oss får du kunskaper om människor i olika åldrar och med olika förutsättningar.

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen och du kan direkt påbörja en yrkesbana eller fortsätta att studera på yrkeshögskola. Du har även möjlighet att få högskolebehörighet.

Under utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det betyder att du under 18 veckor kommer att genomföra dina teoretiska kunskaper på en arbetsplats.

Där har du möjlighet att utveckla dina yrkeskunskaper och får en inblick inom ditt yrkesområde. APL ger en fantastisk möjlighet att skapa kontakter i arbetslivet, vilket många tidigare elever har haft stor nytta av. Det finns också goda möjligheter till APL utomlands.

Vi erbjuder två inriktningar från och med årskurs två:

Inriktning - Fritid och hälsa
Inriktning - Pedagogiskt arbete

Efter avslutat program
Programmet passar dig som har som mål att arbeta som till exempel barnskötare, elevassistent, förskolärare, lärare, skid- lärare, personlig tränare, polis, idrottsledare, eller liknande.

Inger Markusson

inger.markusson@ljusdal.se