Skola och studier

Vid sidan om bandyn går eleverna vid bandygymnasiet i en vanlig klass och läser de ämnen som krävs för att få högskolekompetens. Bandygymnasiet är för de elever som vill kombinera sina gymnasiestudier med bandy på hög nivå utan att försaka något utav dem.

I Ljusdal finns ett brett gymnasieprogram där bandygymnasiet samsas med flera specialidrotter såsom längdskidåkning, innebandy, fotboll och ridning. Gymnasieskolan kan erbjuda 7 av 18 nationella program. dessutom lokala program. Förutom Naturvetenskap och Samhällsvetenskap finns Barn och fritid, Ekonomi, Industritekniska, Naturbruk Skog, och Vård- och Omsorg.

På skolområdet hittar man också skolrestaurangen där eleverna förutom sin skollunch också ges möjlighet att vardagar mot en mindre avgift äta frukost och middag. All mat lagas på skolan och att maten är bra vet vi genom allt beröm vi får. Varje dag finns dessutom ett vegetariskt alternativ.

Slottegymnasiet har erbjudit bandyutbildning kombinerat med studier i 35 år och det har resulterat i att många bandyspelare utvecklats och trivts hos oss.
Slottegymnasiet är en relativt liten skola med 600 elever där alla elever blir sedda. Ljusdal ligger geografiskt mitt i Sverige, har bra kommunikationer från de flesta delar av landet.

Skolan erbjuder ett bekvämt boende i anslutning till skolan. Här finns personal dygnet runt under veckorna och på helgerna träder ett jourschema in. Rummen är fräscha och har egen toalett och dusch. Internetuppkoppling finns i alla rum.

I skolans matsal kan du äta frukost, lunch, mellanmål och middag. Lunch och mellanmål är gratis medan frukost och middag kan köpas för en mindre kostnad.
Med naturen in på knutarna, Järvsöbacken med snö från november, Mellanljusnan med ett av Sveriges bästa fiskevatten, skidåkning på längden, eget gym på skolan, Riobiografen, kompisar, öppna och spontana hälsingar kan fritiden kan bli så innehållsrik som du själv vill.

Från skolan är det fem minuters promenad till Idrottsparken där du alltid serveras en nyspolad is. Vi har ett eget omklädningsrum där du kan lämna din utrustning efter din träning, där kan du tvätta och torktumla dina kläder så att allt är fräscht till nästa träning.

I vissa fall kan du söka inackorderingstilläg för att täcka kostnader för boende och mat, detta söker du hos din hemkommun. För att veta vad som gäller kan Du prata med din studievägledare.

Studie- och yrkesvägledare

Benny Berglund