Inriktning djurvård

Älskar du djur och vill göra stor del av din utbildning genom arbetsplatsförlagt lärande?

Då har vi utbildningen för dig. Naturbruksprogrammet med inriktningen djurvård är en treårig utbildning som förbereder dig för olika yrken med djuranknytning i branschen.

Hos oss blir du en djurvårdare med en allsidig och bred utbildning som gör dig väl förberedd inför arbetslivet. Utbildningen ger kunskap om olika djurarters ursprung, beteende, skötsel, behov, hälsa samt om relevant utrustning och anläggningar.

Vi lägger stor vikt att du får en förståelse för miljöns betydelse för djurs beteende och välmående samt att du ska kunna ge information och vägleda om djur i olika sammanhang.

Idag omsätter näringen inom djurbranschen många miljoner per år och som elev hos oss får kunskap om företagande och entreprenörskap. Under år 1 kommer du att förberedas för de kommande arbetsuppgifterna.

År 2 och 3 läser du som lärling vilket innebär att du är på APL minst 50% av din studietid. Detta ger också ger ett högre studiebidrag.

Du har en månads sammanhängande lärlingstid och en månad på skolan som varvas under två år. Mycket av undervisningen kommer då att ske på de arbetsplatser som du befinner sig på.

Fler av utbildningsmomenten sker på annan ort och år 3 gör vi en resa utomlands för att studera internationell djurhållning.

Vår utbildning passar dig som vill ha en kvalificerad yrkesutbildning och är redo att ta steget direkt ut i arbetslivet. På skolan finns ett djurhus med de vanligaste sällskapsdjuren samt en appellplan men agillityhinder för träning av hund.

Möjlighet att får zoobehörighet, grönt kort inom djurvård, jägarexamen, motorsågskort, röjsågskort och förarbevis till fyrhjulning. Du kan även läsa grundläggande högskolebehörighet.

Efter utbidningen
Vid komplettering med basår kan du studera djursjuksköterska, etologi & djurskydd,

biologi, veterinär, agronom och zoolog. Tänkbara arbetsplatser är zooaffär, djurpark, djursjukhus, hunddagis.

Obs! Detta program går ej att söka inför läsåret 2020 / 2021.

Lärare - Inriktning djurvård

Carina Byrén