Inrikting estetik och media

Foto, layout och grafisk design är i huvudsak det vi håller på med. Med bild och text som verktyg arbetar vi mycket med hur information och kommunikation
fungerar.

Vad är det egentligen som får människor att köpa ett budskap?
Fotografisk bild är en stor del av vårt kunskapsområde och vi erbjuder tre kurser i detta ämne. Hos oss har vi en professionellt utrustad fotostudio och vi använder oss fortfarande av de analoga metoderna i mörkrummet.

Vi börjar fotokurserna i mörkrummet och lär oss samtidigt om digital fotografering. Du lär dig även att filma och redigera hos oss. De senaste tre åren har elever från oss vunnit titeln "Årets ungdomsfotograf" i Riksfoto-SM.

På Estetik och Media får du även lära dig att skriva journalistiska texter, arbeta med grafisk formgivning och skapa manus och underlag till trycksaker och webben.

Efter avslutat program
Du är anställningsbar inom mediebranschen och och du har kunskaper som även andra arbetsgivare uppskattar. Du kan även välja att fortsätta med högskolestudier direkt efter gymnasiet.

Obs! Detta program går ej att söka inför läsåret 2020 / 2021.

Lärare - Inrikting media

Ulf Hagberg