Inrikning musik

Det är något unikt med musikhuset på Slotte. Här får man vara sig själv och ägna sig åt sitt intresse tillsammans med andra likasinnade. Oavsett vilka musikaliska förkunskaper du har välkomnar vi dig om du vill utvecklas musikaliskt både enskilt och i grupp.

Du tränas att bli en självständig instrumentalist/sångare och får mycket erfarenhet av att spela i ensemble. Fokus är att utveckla en bred stilkännedom och bli van att stå på en scen och uppträda.

Vi har Hälsinglands mest välutrustade musikhus med en “state of the art” studio, en professionell datasal och ett antal ensemblerum. Du har tillgång till alla lokaler i musikhuset till kl 21.00 på vardagar. Kom gärna och besök oss för att ta del av vår atmosfär!

Efter avslutat program
Efter studenten har du förutom din musikaliska utveckling tränat dina förmågor när det gäller samarbete, lyhördhet, beslutsfattande och fått vana att arbeta
kreativt.

En del elever fortsätter att studera musik och det finns många olika förgreningar att söka sig vidare till. Ett musikprogram är en viktig grund om man vill arbeta med musik eftersom det inte går att läsa in musikkurser på komvux.

En del elever som har gått programmet har valt andra yrkesbanor men fortsätter med musik som ett välutvecklat fritidsintresse.

Obs! Detta program går ej att söka inför läsåret 2020 / 2021.

Lärare - Inrikting musik

Hans Johansson