Studenten 2020 - så kommer den att se ut

Annorlunda tider kräver annorlunda lösningar. Den 12 juni i år är det dags för våra avgångselever att ta studenten - en efterlängtad, kärleksfull och spännande tradition. Studenten är ett sätt för både skola och elever att ta ett farväl och för att tacka för tiden som varit.

Dagen startar med ett mingel i skolans cafeterian för vardera klass. Under 30 minuter bjuds klassen på underhålllning, tal av rektor Åsa Sundström, lärare och mentorer. Under minglet ska även stipendierna delas ut till årets stipendiater.

Slottegymnasiets studenter springer sedan ut från vår trappa, enligt tradition. Se i bild ovan vilken tid just era studenter kommer ut på trappan.

För inbjudna anhöriga:

På grund av covid-19 får enbart anhöriga som bor i samma hushåll som en student komma till skolans område. Det är även viktigt att anhöriga enbart visas på skolområdet under tiden deras student springer ut från trappan.
På skolgården möts anhöriga av skolgårdsvärdar som informerar de anhöriga om vart de får stå, och vilka säkerhetsföreskrifter som gäller.

Hela studenten 2020 kommer att livesändas för er som inte får, eller kan, närvara. Länk till sändningen publiceras på hemsidan den 12 juni.

Uppmaning:

Vi uppmanar samtliga elever att följa skolans regler under ceremonin, samt att hålla sig nyktra och skötsamma. Berusade elever kan komma att avvisas från skolan i enlighet med Slottegymnasiets drogpolicy.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

- Håll avstånd.

- Är du 70 år, eller äldre, är det extra viktigt att du begränsar dina sociala kontakter och undviker platser där människor samlas.

- Stanna hemma vid symptom.

- Håll god handhygien.