Hej och välkomna till Slottegymnasiet digitala öppet hus!

Kul att ni valt att kika in hos oss för att se våra program och vilka möjligheter du har hos oss. Ikväll klockan 17.45 inleder Åsa Sundström, som är skolans rektor, och hälsar er välkomna.

När ni sedan känner er varma i kläderna så möts ni av vår studie- och yrkesvägledare Benny Berglund. Han kommer att prata om allt som är viktigt att tänka på när du väljer program. Framför allt är han skolans guru när det kommer till att hitta rätt program till rätt elev.

Under två timmar har vi några återkommande hållpunkter som du kan kika in längst ner i texten. Där finns ett schema som visar vilken tid varje enskilt program informerar, live, om deras linjer.

Kanske du är intresserad av naturbruk, vårt nya teknikprogram eller är det vård och omsorg som du är mest nyfiken på?

Missade du ditt programs korta information? Det gör inget. Klicka på "chatta med oss" under varje programfilm och prata med våra lärare när du vill för att ställa dina frågor om gymnasievalet.

Och kom ihåg – ställ era frågor live, eller direkt i chatten, glöm inte att vänta på er tur, och håll en god ton.

Varmt välkomna till oss!

17.45 - Rektor Åsa Sundström hälsar er välkomna!

17.55 - Studie och yrkesvägledare Benny Berglund berättar om gymnasieval, ansökningar och vilka möjligheter vi på Slottegymnasiet har för dig.

18.05 - Barn och fritidsprogrammet - Fredrik Sjöholm berättar kort om vilka möjligheter du har när du går BF..

18.15 - Ekonomiprogrammet - träffa lärarna Sofia Fallgren och Ida Östlund som pratar om bland annat juridik och UF-företagande.

18.25 - Industritekniska programmet - Jonte Färnlund, Pär Olsson och Susanne Hall Fernholm, båda lärare, berättar allt om industrirobotar och CAD och svetsteknik.

18.35 - Naturbruksprogrammet - Kjell Persson, lärare, berättar allt du behöver veta om det mesta som handlar om skogen, arbetet och programupplägget.

18.45 - Naturvetenskapliga programmet - Linda Junfors berättar allt om ett av skolans bredaste högskoleförberedande program, där du kan bli allt från journalist till jägmästare.

18.55 - Digitalfika - En snabb fikapaus är viktigt!

19.05 - Teknikprogrammet - Rikard Flinkfelt berättar om vårt helt nya program som som ni har möjlighet att söka till nästa höst. Programmering, data, Ai och så vidare, visst låter det intressant?

19.15 - Vård och omsorgsprogrammet - Elenore Wallberg, Linda Svedberg och Monica lotsar dig genom vårddjungeln och berättar mer om bland annat vård och omsorgscollege.

19.25 - NIU, Nationell idrottsutbildning - Kenneth Larsson är en av skolans tränare. Han berättar mer om hur det är att kombinera sporten med studierna.

19.45 - Studie och yrkesvägledare - Benny Bergström, skolans guru när det kommer till programval och att söka till gymnasiet.

19.55 - Rektor - Åsa Sundström avslutar kvällen och tackar för att ni kommit hit till oss - digitalt!