Förändringar inför läsåret 2020/2021

Utbildningsnämnden i Ljusdals kommun tog den 24 oktober ett beslut om att minska ner antalet program på Slottegymnasiet till 7 st. Det här är en direkt följd av det ekonomiska läget som kommunen befinner sig i och som är en verklighet för väldigt många av Sveriges kommuner just nu.

För vår skola, Slottegymnasiet, innebär det att några program kommer att tas bort i programkatalogen inför 20/21. Genom den här förändringen får vi möjlighet att hamna i balans och kan istället börja utveckla de kvarvarande programmen.

Inför läsåret 20/21 kommer vi därför att erbjuda ett bredare utbud av valbara kurser och förhoppningsvis så kommer vi därmed att kunna erbjuda er intressanta och spännande alternativ till de vägar som stängts.

Vi kommer naturligtvis ha kvar programmen så att nuvarande elever avslutar sina gymnasiestudier här hos oss på Slottegymnasiet med samma förutsättningar som alla andra elever.

Vi är just nu i startgroparna av en utvecklande resa med fokus på eftertraktade utbildningar och möjligheter och vi hoppas att ni tar en titt i vår programkatalog som finns på vår hemsida och att ni besöker oss under öppet hus den 13 november för att se möjligheterna på denna fantastiska skola som ständigt arbetar framåt, alltid med eleven i centrum.