Söndag 24 September 2017

Tema Italien med Anna Karin från Barilla

Mezze Maniche med rostad paprikasås

En heldag med Anna Karin Kindmark från

Barilla där vi får lära oss allt om pasta

och dess

användningsområden.

Anna Karin i aktion

Mezze Maniche med rostad paprikasås

12 port

1,2 kg Mezze Manich

800 g röd paprika, rostad och skalad

500 g Barillas tomatsås Cipolla

25 g Vitlök

2,5 dl olivolja

0,5 dl strösocker

15 g röd chili

salt och svartpeppar

ca 1 msk sherryvinäger

125 g riven Parmigiano

Arbetsbeskrivning

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen

2. Rosta paprikanså här; Dela den på mitten och ta bort

kärnhuset. Ställ in ugnen 250 grader varm ugn och låt skalet bli svart.

Ta ut och låt svalna en stund under handduk. Plocka sedan ren paprikorna från det svarta.

3. Mixa den rostade, skalade paprikan med tomatbasen, vitlök, olivolja, socker och chili.

4. Värm såsen och smaka av med salt och svartpeppar samt lite sherryvinäger.

5. Blanda såsen med den kokta pastan, vänd ned parmesanosten vid servering.


Publicerad: 2013-04-16 14.07

Slottegymnasiet, Verkstadsskolevägen 34, 827 34 Ljusdal  |  Tfn: 0651-184 00, Fax: 0651-185 02  |  E-post: slottegymnasiet@ljusdal.se |  Org nr: 212000-2320

LJUSDALS

Till Ljusdals kommuns officiella hemsida

KOMMUN