Torsdag 19 Oktober 2017
Facebook logo

Under vecka 43-47 har Syvarna en praktikant från Stockholms Universitet som läser sista året på Studie- och Yrkesvägledarprogrammet, Jessica Eriksson.

Under sin praktik ska Jessica genomföra enskilda vägledningssamtal och gruppvägledningar.

Elever som är intresserade att diskutera framtidsfrågor eller delta i gruppvägledning med Jessica är välkomna att att höra av sig till Syv Lena eller Annalena. Ange namn, klass och mobilnummer, så hör Jessica av sig och bokar tider när hon är på plats.

Välkomna!

Förstärkning på NIU Bandy!

Vi välkomnar Mikhail Sveshnikov som instruktör på bandygymnasiet.

Mischa är av många ansedd som en av de bästa bandyspelarna genom alla tider och har en diger meritlista bland annat världsmästare, rysk mästare och svensk mästare.

Mischa har under flera år varit proffs i Ryssland men bor nu åter hemma i Ljusdal och spelar i Ljusdals BK. Mischa går nu en elittränarutbildning och vi är glada att han vill vara med och utbilda våra bandyelever.

Tilll höger om Mischa har vi Lännart Nilzon som arbetar som idrottslärare och bandytränare på Slottegymnaiset.

Slottegymnasiet en drogfri skola

Ingen hantering eller användning av droger skall förekomma på skolan.
Med droger avses alkohol, narkotika samt dopingpreparat. I förebyggande syfte kan skolans lokaler komma att genomsökas av polis och även narkotikasök med hund, i syfte att undersöka om narkotika förvaras i lokalerna.

Vägen till självständighet

Teater på Slotte

Hej!
Jag heter PO Andersson och är den som håller i teaterverksamheten på Slottegymnasiet.
Du som funderar på att välja Slottegymnasiet ska veta att från och med årskurs två och tre kan du välja sceniskt musikprojekt oavsett vilket gymnasieprogram du valt!

Vad är sceniskt musikprojekt?
Jo, ett så kallat individuellt val som pågår hela läsåret och är en hundrapoängskurs.
Varje år, sen lång tid tillbaka skriver jag ett "specialskräddat" manus för just det aktuella årets grupp där alla får en roll anpassad för just sig, på eller bakom scenen.

En stor del av vår styrka är att vi har elever från många program typ Industri, Samhälle, Natur, Estetiska, Media med flera. Vi gör ca tolv föreställningar under en intensiv vårvecka och spelar för såväl elever som allmänhet.

Så du som gillar teater ihop med musik ska veta att Slotte har en levande och givande musikteaterverksamhet.

Hör av dit till oss så svarar vi mer än gärna på dina övriga frågor.

Ha det/PO

Intresserad av BILD och FORM?

I årskurs 2 och 3 finns det möjlighet att välja BILD som individuellt val oavsett vilket program du går på Slottegymnasiet.
                                    VÄLKOMMEN!
                      Med vänlig hälsning Maria-Pia Turesson
                 Legitimerad bildlärare på Slottegymnasiet i Ljusdal

Trailer Estetik & media (ESE14)

Teknikcollege Slotte

Viktig information ang. individuella valet för elever i åk .

Alla elever har rätt att välja Bild och form, Träningslära eller Scenisk gestaltning även om programmet du går har gjort paket av programfördjupningar och individuella val. Gäller följande program; SA, VO, IN, NBS, HV.
Vill du ändra ditt val, med anledning av detta, kontakta din SYV.

VIKTIG INFORMATION ANGÅENDE GRUNDLÄGGANDE HÖGSKOLEBEHÖRIGHET (gäller elever i åk 1)

Alla elever har rätt att läsa in grundläggande högskolebehörighet inom 2500 poäng. Det innebär att en av kurserna Sv 2, Sv 3, eller Eng 6 kan läsas som programfördjupning. Övriga kurser på individuella valet. Skolan bestämmer vilken kurs som ska vara programfördjupning.
Vill du justera ditt val, kontakta din SYV.

Diplomerad gymnasieekonom

Certifieringsorganet har beslutat om fortsatt certifiering för Slottegymnasiet.
Vår fortsatta certifiering gäller till och med 2016-12-31

Programkatalog
Logo
Slottegymnasiet, Verkstadsskolevägen 34, 827 34 Ljusdal  |  Tfn: 0651-184 00, Fax: 0651-185 02  |  E-post: slottegymnasiet@ljusdal.se |  Org nr: 212000-2320