Måndag 25 Juni 2018
Facebook logo

Årets handledare utsedd

Christina Strandberg har av Vård- och omsorgscollege i Ljusdals kommun utsetts till Årets handledare.

Marita Wikström, ordförande för vård- och omsorgscollege i kommunen, tillika omsorgsförvaltningens kvalitets- och utvecklingschef, överlämnade på onsdagen utmärkelsen Årets handledare till Christina Strandberg, som arbetar på Hälsocentralen i Färila.

Motiveringen lyder: Christina är utbildad undersköterska sedan många år, har gått handledarutbildning och brukar närvara på handledarträffar. Hon är mån om att elever ska lära sig och tar tidig kontakt med skolan vid eventuella frågor och problem. Genom att elever känner sig viktiga och välkomna så skapar hon en hälsofrämjande miljö.

Christinas förmåga att skapa en kreativ och stimulerande lärmiljö beskrivs av en elev med orden: ”Förklarade ingående, mycket noggrann. Vill verkligen lära ut. Skapade en bra relation, ärlig och rak. Den APL-period där jag lärt mig mest.”

Nominerade till utmärkelsen var även personal från närsjukvården, Addera omsorg, hemtjänsten och hemsjukvården i Ljusdal.

Det är nu tredje gången som utmärkelsen Årets handledare delas ut. I fjol var det Erica Mann som då arbetade på Backsippan som fick utmärkelsen. Året innan gick den till Märith Svedman.

Vård-och omsorgscollege i Ljusdal är en sammanslutning av arbetsgivare inom vård- och omsorg, utbildningsanordnare och fackförbund.

NIU Fotboll på Slottegymnasiet

Skolverket beviljar Slottegymnasiet att bedriva NIU-fotboll (specialidrott) med start 2019/20.

Detta innebär det att tio elever per/årskurs kommer bli antagna till NIU-fotboll läsåret 2019/20.

Varmt välkommen till oss på Slottegymnasiet!

Omprov i studieverkstan

Från v 45 kommer det vara möjligt att boka in omprov via oss i Studieverkstan. Det kommer att kunna ske varje måndag, och vi har möjlighet att vakta mellan kl. 15.00-16.15. Vi har bokat sal F135 till detta.

Kontakta oss senast torsdag veckan innan, så att vi kan planera in det.

Kontakta Malin eller Karina,
Studieverkstans tel. nr 070-311 53 81,
/Studieverkstans personal

Slottegymnasiet en drogfri skola

Ingen hantering eller användning av droger skall förekomma på skolan.
Med droger avses alkohol, narkotika samt dopingpreparat. I förebyggande syfte kan skolans lokaler komma att genomsökas av polis och även narkotikasök med hund, i syfte att undersöka om narkotika förvaras i lokalerna.

Vägen till självständighet

Trailer Estetik & media (ESE14)

Teknikcollege Slotte

Programkatalog