Söndag 21 Oktober 2018
Facebook logo

Öppet på Studieverkstan

Vi kommer att ha Studieverkstan öppen måndag till onsdag på höstlovet. Öppettiderna är 10.30-16-00 och man behöver inte förboka, men man får göra det, om man vill.
Behöver eleven busskort måste han/hon kontakta Birgitta innan lovet.

Öppet hus på Slottegymnasiet

Gör ett besök hos oss den tisdagen den 13 november 2018
kl. 18.00 - 20.00

Välkommen

Nu öppnar vi upp ansökningen till NIU Fotboll för läsåret 2019/2020

Du som går i årskurs nio och skall välja till gymnasiet. Nu har vi öppnat upp ansökningen för NIU Fotboll inför läsåret 2019/2020. Ansökan gör du på https://gymnasieansokan.svenskfotboll.se/länk till annan webbplats senast 1 december.

Vill du prova på hur det är att gå på Fotbollsgymnasiet i Ljusdal så har vi öppet hus tisdag den 25/9. Läs mer här: http://slottegymnasiet.se/program/varaprogram/idrottniuliu/fotbollniuliu/oppethus.4.fccb96d1657bdb014270a1f.htmllänk till annan webbplats senast 18/9.

Vill du läsa mer om Slottegymnasiet och NIU Fotboll så klicka här: http://slottegymnasiet.se/program/varaprogram/idrottniuliu/fotbollniuliu.4.18d5ac3813b08e95334c5a.htmllänk till annan webbplats

Studieverkstan Slottegymnasiet

Studieverkstan vid Slottegymnasiet finns för att stödja och handleda elever med kognitiva svårigheter. Ungdomarna går ett nationellt program och undervisande lärare, i samverkan med specialpedagog och personal i Studieverkstan, hjälper eleverna att fullfölja sin utbildning. I Studieverkstan får eleverna, utifrån behov, hjälp med strategier för att kunna genomföra sin utbildning inom ramen för sin egen klass men också i ett framtidsperspektiv.

Studieverkstan utgör ett komplement till klassrumsundervisningen men det är undervisande lärare som är betygsättande och har huvudansvar för att eleven når målen i sin/sina kurser.

I Studieverkstan kan elever även erbjudas flexibla lösningar för att förhindra avhopp, möjliggöra programbyte eller vid förlängd studietid bokas in för arbetspass. Detta är åtgärder som beslutas av EHT eller rektor inom ramen för ett elevhälsomöte (EHM). Samordnaren är ansvarig före det dagliga arbetet i Studieverkstan.

Studieverkstan erbjuder:

1. Hjälp att hitta strategier och verktyg för att hantera sina svårigheter i skolsituationen.
  2. Erfaren personal som kan hjälpa till med planering och förtydligande av arbetsuppgifter.
  3. Hjälp att skapa rutiner och struktur i skolarbetet.
  4. En lugn arbetsplats för eget arbete.
  5. Lunchsällskap
  6. Veckovis återkoppling av Samordnare till resp. elevs mentor

Ansvarig rektor:
Jan Oskarsson

Tel till Studieverkstan: 070-311 53 81

Årets handledare utsedd

Christina Strandberg har av Vård- och omsorgscollege i Ljusdals kommun utsetts till Årets handledare.

Marita Wikström, ordförande för vård- och omsorgscollege i kommunen, tillika omsorgsförvaltningens kvalitets- och utvecklingschef, överlämnade på onsdagen utmärkelsen Årets handledare till Christina Strandberg, som arbetar på Hälsocentralen i Färila.

Motiveringen lyder: Christina är utbildad undersköterska sedan många år, har gått handledarutbildning och brukar närvara på handledarträffar. Hon är mån om att elever ska lära sig och tar tidig kontakt med skolan vid eventuella frågor och problem. Genom att elever känner sig viktiga och välkomna så skapar hon en hälsofrämjande miljö.

Christinas förmåga att skapa en kreativ och stimulerande lärmiljö beskrivs av en elev med orden: ”Förklarade ingående, mycket noggrann. Vill verkligen lära ut. Skapade en bra relation, ärlig och rak. Den APL-period där jag lärt mig mest.”

Nominerade till utmärkelsen var även personal från närsjukvården, Addera omsorg, hemtjänsten och hemsjukvården i Ljusdal.

Det är nu tredje gången som utmärkelsen Årets handledare delas ut. I fjol var det Erica Mann som då arbetade på Backsippan som fick utmärkelsen. Året innan gick den till Märith Svedman.

Vård-och omsorgscollege i Ljusdal är en sammanslutning av arbetsgivare inom vård- och omsorg, utbildningsanordnare och fackförbund.

Slottegymnasiet en drogfri skola

Ingen hantering eller användning av droger skall förekomma på skolan.
Med droger avses alkohol, narkotika samt dopingpreparat. I förebyggande syfte kan skolans lokaler komma att genomsökas av polis och även narkotikasök med hund, i syfte att undersöka om narkotika förvaras i lokalerna.

Vägen till självständighet

Trailer Estetik & media (ESE14)

Teknikcollege Slotte

Programkatalog