Torsdag 22 Augusti 2019

Facebook logo

Terminsstart

Onsdag 21/8

09.00 Upprop åk 1 i Aulan.

12.00 Upprop åk 2-3, samling i hemklassrum

Vård- och omsorgscollege har utsett Anna-Karin Mårtsved till bästa handledare i Ljusdals kommun.

Varje år uppmärksammar Vård- och omsorgscollege på det lokala, regionala respektive nationella planet några av de duktiga handledarna som bidrar till att ta emot elever och nya kollegor på ett bra sätt.

Tisdagen den 4 juni delades den lokala utmärkelsen Årets handledare ut till Anna-Karin Mårtsved, undersköterska på Gärdegårdens vård- och omsorgsboende, som fick ta emot diplom och blommor av ordförande för den lokala styrgruppen för Vård- och omsorgscollege, Ingrid Johansson.

Motiveringar till valet av Årets handledare, som formulerats av dem som nominerat Anna-Karin till utmärkelsen, lyder:

"Anna-Karin är en god ambassadör för vård- och omsorgsyrket och arbetar utifrån Ljusdals kommuns värdegrund. Hon har ett gott bemötande av elever och kan ge positiv och negativ kritik på ett mycket fint sätt. Anna-Karin följer riktlinjerna som handledare och ger bra information till elever och medarbetare. Hon arbetar professionellt utifrån kundens behov och är en lugn och harmonisk medarbetare”.

Nomineringar till årets handledare görs under vårterminen. Därefter utses vinnaren av en lokal jurygrupp inom Vård- och omsorgscollege Ljusdal. De lokala vinnarna nomineras sedan automatiskt till Vård- och omsorgscollege Gävleborgs regionala priser.

Vård- och omsorgscollege i Ljusdals kommun samarbetar med vård- och omsorgsprogrammet, Region Gävleborg, Addera Omsorg, Nytida, Arbetsförmedlingen, NärLjus och fackförbundet Kommunal. Arbetet leds av en lokal styrgrupp.

Sommarlovsbiljetter

Här kommer information till er gällande anledningen till att det inte kommer bli några avgiftsfria sommarlovsbiljetter för ungdomar under sommarlovet 2019.

Informationen nedan finns även som en nyhet på X-trafiks hemsida.

Det statliga stöd som infördes för att finansiera fria resor för skolungdomar under sommarlovet 2018 är borttaget i den budget som riksdagen har beslutat om. Region Gävleborg har själv ingen möjlighet att bekosta biljetterna och därför finns det ingen sommarlovsbiljett till skolungdomar i år.

För ungdomar som vill resa under sommaren finns X-trafiks fritidsbiljett som gäller i hela länet mellan 1 juni och 31 augusti och kostar 520 kronor. Här finns mer information om fritidsbiljettenlänk till annan webbplats.

Frukost upphör

Frukost upphör att serveras i matsalen from ht 19.

Ingen inlösen av kuponger kommer att ske, utan man får passa på att använda dom innan denna terminens slut.

Information angående förändring i tjänster vid Slottegymnasiet

Från och med april 2019 fram till juni 2020 kommer Åsa Sundström att vara TF rektor vid Slottegymnasiet.

Biträdande rektorer har programansvarig för de program som finns på Slottegymnasiet. Som elev kan man enligt skollagen bara ha en rektor men det mesta som gäller daglig verksamhet för elever är delegerat till de programansvariga biträdande rektorerna.

Teknikcollege Slotte

LIF
Slottegymnasiet, Verkstadsskolevägen 34, 827 34 Ljusdal  |  Tfn: 0651-184 00, Fax: 0651-185 02  |  E-post: slottegymnasiet@ljusdal.se |  Org nr: 212000-2320

LJUSDALS