Lördag 23 Februari 2019
Facebook logo

Studieverkstan är öppen på Sportlovet!

Vi har öppet måndag-onsdag kl. 10-16.00.

Du behöver inte boka tid, men om du behöver busskort måste
du höra av dig till Karina eller Malin senast onsdag 27 mars.

Ingång sker via huvudentrén då dörrarna är låsta på lovet.

Vårt mobilnr: 070-311 53 81

Välkomna!

Malin, Birger, Anna-Stina, Carina och Karina

Utvecklas som musiker på Estetiska programmet musik

Naturbruk Djurvård förbereder dig för ett arbetsliv med djur

Bild och form - måla, teckna, arbeta digitalt, dreja...

Driv ett UF-företag, sälj riktiga produkter och tjänster

Foto, film och text. Lär dig hantverket på Mediaprogrammet.

Kombinera språk, bandy och samhällsvetenskap

Vård- och omsorgsprogrammet kan ge jobb direkt och är en bra grund för vidare studier

Fotbollsgymnasium med nationellt och lokalt intag

Restaurang- och livsmedelsprogrammet driver restaurang Pärlan

Språket öppnar dörrarna ut till världen

Bandygymnasiet med sikte mot landslaget

Utvecklas som ledare och människa på Barn- och fritidsprogrammet

På Industritekniska programmet får du mycket praktik på Ljusdals kommuns företag

Slottegymnasiet har fått en inbjudan från Skolverket

om att Naturbruksprogrammet kunde bli en referensskola.

De tackade ja och blev därmed landets första referensskola med inriktning skog.

Läs hela artikeln från Hela Hälsingland härlänk till annan webbplats
Läs om Naturbruksprogrammet här

Årets handledare utsedd

Christina Strandberg har av Vård- och omsorgscollege i Ljusdals kommun utsetts till Årets handledare.

Marita Wikström, ordförande för vård- och omsorgscollege i kommunen, tillika omsorgsförvaltningens kvalitets- och utvecklingschef, överlämnade på onsdagen utmärkelsen Årets handledare till Christina Strandberg, som arbetar på Hälsocentralen i Färila.

Motiveringen lyder: Christina är utbildad undersköterska sedan många år, har gått handledarutbildning och brukar närvara på handledarträffar. Hon är mån om att elever ska lära sig och tar tidig kontakt med skolan vid eventuella frågor och problem. Genom att elever känner sig viktiga och välkomna så skapar hon en hälsofrämjande miljö.

Christinas förmåga att skapa en kreativ och stimulerande lärmiljö beskrivs av en elev med orden: ”Förklarade ingående, mycket noggrann. Vill verkligen lära ut. Skapade en bra relation, ärlig och rak. Den APL-period där jag lärt mig mest.”

Nominerade till utmärkelsen var även personal från närsjukvården, Addera omsorg, hemtjänsten och hemsjukvården i Ljusdal.

Det är nu tredje gången som utmärkelsen Årets handledare delas ut. I fjol var det Erica Mann som då arbetade på Backsippan som fick utmärkelsen. Året innan gick den till Märith Svedman.

Vård-och omsorgscollege i Ljusdal är en sammanslutning av arbetsgivare inom vård- och omsorg, utbildningsanordnare och fackförbund.

Slottegymnasiet en drogfri skola

Ingen hantering eller användning av droger skall förekomma på skolan.
Med droger avses alkohol, narkotika samt dopingpreparat. I förebyggande syfte kan skolans lokaler komma att genomsökas av polis och även narkotikasök med hund, i syfte att undersöka om narkotika förvaras i lokalerna.

Vägen till självständighet

Trailer Estetik & media (ESE14)

Teknikcollege Slotte

LIF